Responsive image
Niet-destructief onderzoek

Voor productie kwaliteitsborging is niet-destructief onderzoek van materialen en componenten onontbeerlijk. Het is belangrijk dat zowel de toepassing van de testmethoden en aanvaardingscriteria aan de regelgeving voldoen. Ons NDO team van ervaren ASME inspecteurs gecertificeerd volgens volgens DIN EN 473, DIN EN ISO 9712 en bij ASME volgens SNT-TC-1A Level II / Level III. De volgende NDO testmethoden worden hier behandeld:

  • Radiografisch onderzoek (RT)
  • Ultrasoon Onderzoek (UT)
  • Magnetic Particle Examination (MT)
  • Penetrant testen (PT)
  • Visuele controle (VT)
  • Lektesten (LT)
  • Wervelstroom testen (ET)
NDO werkinstructies in overeenstemming met de ASME Code

Onze erkende ASME-inspecteurs en NDO Level III ondersteunen bedrijven met het opstellen of verificatie van NDO procedures. Speciale aandacht wordt gegeven afhankelijk van de toepassing, de specifieke eisen van de ASME Code secties I, VIII-1, VIII-2, IX, III (NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH), ASME B31.1 en ASME B31.3.

NDO personeel certificering

Gekwalificeerd personeel dat niet-destructief onderzoek van lasnaden of materialen van drukapparatuur uitvoert moet beschikken over een hoog kennisniveau. De ASME Boiler en Pressure Vessel Code bevat in dit opzicht duidelijke specificaties. Werkgevers moeten dit hoge niveau van kennis waarborgen door een NDO trainingsprogramma op te stellen (Written Practice) en daarmee te voldoen aan de eisen van de relevante regelgeving. Bij het opstellen of herzien van een bedrijfsspecifieke NDO opleiding of controleren op overeenstemming met de regels kan ons NDO team u bijstaan.

We houden rekening met de bestaande vaardigheden en certificering van uw medewerkers en de relevante ASME Code eisen. Te beginnen met het NDO opleiding tot de opstellen van Level II en Level III examenvragen. Dit alles speciaal aangepast aan uw bedrijf, uw testapparatuur en uw NDO testmethoden RT, UT, MT, PT, VT, LT en ET, zullen we de volledige ASME conforme documentatie mee opstellen. Zo bent u zeker dat uw documentatie kan gepresenteerd worden bij klanten of tijdens de ASME Joint Review / ASME Nuclear Survey.

NDO Training / Seminaries

Ons NDO team heeft jaren ervaring met ASME inspecties en hebben vele referenties bij bedrijven voor hun ondersteuning bij de ASME Joint Review en ASME Nuclear Surveys. Wij bieden NDO trainingen en workshops op maat die studenten laten kennismaken met de bijzonderheden van de diverse ASME Code secties, de toepasselijke NDO testmethoden en specifieke acceptatie criteria.